Carnival Parade

The village I grew up in the Netherlands was famous for its carnival parades. In those days 60% of the population depended on the furniture industry. Those craftsmen were able to create the most wonderful creations from small to huge objects. Farmers and a transport business  supplied tractors and lorries to move these around through the village. Once a year (talking about late fifties and beginning of the sixties) the village was national news. It could overland only be reached via one road and a few ferries. With up to 30,000 visitors from across the rivers there were once a year huge traffic jams and that was throughout the day announced on the radio (there were BTW in those days only 2 TV’s in the whole village).

This year we moved to Napier in South Africa. Once a year this village celebrates the Sweet Potato Festival. One of the festivities is the Parade and although the parade was by far not as impressive as in my village of birth the spirit was there.

 

Author: Herman van Bon Photography

" I like to explore the possibilities and limits of digital art, I just let it flow to see where it can go, sometimes the end result appears quickly, sometimes the creative process takes months and other times  the creation dies in its own beauty". 

4 thoughts on “Carnival Parade”

 1. Feestelijke plaatjes! Ik ben wel eens in Beneden-Leeuwen geweest. Ik huurde er een fiets en reed over de Waaldijk naar het oosten en door dat wonderlijk-mooie land tussen de rivieren naar de Maasdijk, en terug naar het westen. Zelf ben ik een noorderling, geboren op een waddeneiland. Gemeenschappelijk zijn de hoge luchten en het altijd bewegende water. (En o ja, twee televisies in het dorp, dat ook.)

  Liked by 1 person

  1. Jeugdsentiment … 😀 😀 😀 Overigens moet ik wel vermelden dat ik, toen ik de laatste keer in Beneden-Leeuwen en het Land van Maas en Waal was in 2012, niet meer die sfeer proefde van mijn jeugd. Het is er volgebouwd (‘inbreiden’ zei men tegen mij). Wel is er nog steeds het zakelijk instinct (in de zeventiger jaren was de bankdichtheid groter dan in Zurich 😉 )

   Groetjes uit Napier, Zuid-Afrika,

   Herman

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: